LuggageMasters

Vroeger als ik ging kamperen met mijn gezin, gingen we altijd met de Renault Espace met een dakkoffer om alles mee te kunnen nemen. Omdat ik de Espace verkocht heb en mijn grote lease auto ingeleverd heb, zat ik te denken hoe ga ik nu dan kamperen…

 

Allereerst zal ik kort mijn gezinssituatie uitleggen. Mijn vrouw en ik hebben 3 dochters; een tweeling en 18 maanden later nog 1. In de beginjaren hadden we dus nogal wat spullen te vervoeren. De tweeling kinderwagen en de kinderwagen voor de jongste. We hebben in die periode heel wat met de fleet owners van onze werkgevers om de tafel gezeten om te regelen dat we een MPV tot onze beschikking hadden.

 

De Renault Espace was mijn oude lease auto. Deze heb na afloop van het lease contract privé overgenomen van de lease maatschappij. En natuurlijk weer een nieuwe lease auto uitgezocht; een mooie grote stationwagen. De rationale achter deze keuze was dat ik een grote auto moest hebben voor het geval de Espace er mee zou stoppen.

 

Eigenlijk was het gekkenwerk, 3 auto’s voor de deur. De Renault Espace, de station, en mijn vrouw had ook nog eigen lease auto. Als ik op terugkijk was het eigenlijk a-sociaal, we noemden het samen ook wel horizon- of straatvervuiling. Bovendien viel het mij op in het dagelijkse woon-werk, dat veel mensen alleen in een hele grote auto zitten. Waarschijnlijk hebben ze deze gekozen omdat ze die nodig hebben als ze met het gezin met vakantie gaan.

 

De Espace hebben we ongeveer 7 jaar gehad. Toen de kinderen groter werden hadden we deze niet meer nodig voor het vervoer van de kinderspullen. De auto werd eigenlijk alleen nog maar gebruikt voor de vakanties of als er grote spullen naar het grofvuil gebracht moesten worden.

 

Twee jaar geleden was ik met Espace bij de garage voor de jaarlijkse APK en toen werd mij verteld dat er een grote reparatie gedaan moest worden. Op mijn vraag of dat nog wel een goede afweging was, gaf de garage aan dat de reparatie meer zou kosten dan de Espace waard was. Dat was voor ons het moment om te beslissen dat we de Espace moesten verkopen.

 

Zo gezegd, zo gedaan. Een auto opkoper heeft de Espace gekocht en opgehaald. Ik zie de trieste gezichten van de kinderen nog zo voor me toen ze hoorden dat de Espace verkocht was. Het was de auto waarmee we alle familie uitjes en vakanties gedaan hebben in hun eerste levensjaren.

 

Mijn laatste lease auto was een V70, deze hebben we na de verkoop van de Espace gebruikt voor onze vakanties. Echter toen ik stopte bij mijn laatste werkgever moest ik ook deze inleveren.

En hoe gaan we nu met vakantie was de vraag?

 

Met mijn ruim 20 jaar ervaring in de logistiek vond ik dat ik een antwoord op deze vraag moest vinden. En dat is gelukt!

En zo is het idee van de LuggageMasters geboren.

Voordelen van LuggageMasters:

- geen stress meer met inpakken van de auto

- geen stress van rijden met een volle auto

- je kan je aankopen mee terugnemen in de box die we gebruiken.

 

Maar de belangrijkste is doordat er een oplossing is voor 10% van je auto gebruik (vakanties), kan je voor de 90% (woon/werk) een andere keuze maken

Reactie schrijven

Commentaren: 0